Koffers en valiezen: de HPRC koffer

Gepost op

HPRC koffers worden over heel de wereld, zowel door professionals als door hobbyisten, gebruikt om hun favoriete en soms dure toestellen te beschermen tijdens het transport. HPRC koffers beschermen gevoelige apparaten tegen water, corrosie door giftige stoffen,stof en ook tegen schokken. Als je vaak moet werken met dure en gevoelige elektronische apparatuur dan wil je die niet beschermen in een plastic koffer. Je zult moeten overwegen om je een HPRC koffer aan te schaffen. Deze duurzame en beschermende koffers zijn vervaardigd uit polypropyleen, een milieuvriendelijke kunststof, aangevuld met natuurlijke harsen, meestal afkomstig uit naaldbomen. Een HPRC koffer is zeer licht en biedt een goede bescherming tegen alle mogelijke invloeden van buitenaf. Dit is ook de reden waarom de politie, de brandweer, reddingsploegen en medische urgentiediensten er gebruik van maken om hun kostbare toestellen op te bergen, om ze zo nodig in moeilijke omstandigheden naar de plaats van het onheil te kunnen transporteren. 


Eigenschappen van een goede HPRC koffer

Als je een beroep uitoefent waarbij je heel wat gevoelige apparatuur gebruikt, zal jouw materiaal een goede bescherming nodig hebben. Fotografen, landmeters, geologen, medici hulpverleners, enzovoort, werken bovendien vaak in moeilijke omstandigheden waarbij hun dure toestellen het risico lopen op beschadigingen. Condensatie, vocht, extreme temperaturen, het zijn allemaal factoren die een negatieve invloed kunnen hebben op de werking en de duurzaamheid van gevoelige apparatuur. De binnenkant van een HPRC koffer is uitgevoerd isolerend schuim dat zowel bescherming biedt tegen extreme temperatuurwisselingen als tegen schokken. HPRC koffers zijn voorzien van sluitingen die niet opengaan wanneer de koffer valt. De meeste HPRC-koffers zijn op de hoeken nog extra beschermd met een dik aluminium profiel. Ik vertelde je al dat HPRC koffers waterdicht zijn. Waterdicht betekent hier niet alleen dat ze water tegenhouden, ze kunnen ook onder water gebruikt worden tot 10 meter diep en weerstaan een druk van ongeveer één bar. 


Recyclebaar

Het materiaal waaruit ze zijn vervaardigd zorgt ervoor dat HPRC koffers recyclebaar zijn. Het is wel zo dat HPRC koffers zelden vervangen moeten worden vanwege hun duurzaamheid.


Binnenkant op maat gemaakt

De producenten van de HPRC koffers houden voortdurend rekening met de wensen van de klanten en passen hun producten zoveel mogelijk aan. Ze spelen ook in op de nieuwste ontwikkelingen in de technologie en de nieuwe toestellen die op de markt komen. Zo kunnen gebruikers van een drone al gebruik maken van een HPRC koffer om hun hoogtechnologisch toestel in op te bergen. De producenten maken het ook mogelijk om de schuimrubberen binnenkant aan te passen aan de vorm van verschillende toestellen, zodanig dat verschuiving in de koffer vermeden wordt.


Delen